ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Inspecție pe șantierul fostei Bănci Săsești

Publicat: vineri, 18 Octombrie 2019 , ora 9.57

Lucrările de reabilitare a fostei Bănci Săsești, de pe strada Republicii, colț cu Michael Weiss, au trecut de etapa de consolidare a pereților și refacere a acoperișului. În perioada următoare se va lucra la finisaje. Stadiul lucrărilor a fost verificat de primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Lucrările au pornit încă de la sfârșitul anului trecut și au pus câteva probleme constructorului care trebuie, de asemenea, să respecte arhitectura clădirii.

După finalizarea lucrărilor, Direcția Județeană de Cultură va reveni în sediu, iar restul spațiului urmează a căpăta o nouă funcționalitate.

Imobilul este unul dintre monumentele importante ale Brașovului. A fost construit în 1906, fiind una dintre puținele construcții „Judengtstil” din Brașov, după  planurile arhitectului Albert Schuller, care a proiectat și Hotelul „Coroana”.

Inițial, în sediu a funcționat Banca Națională Săsească, iar din 1929 Casa Generală de Economii. În 1948, imobilul a fost naționalizat și preluat de Societatea Națională de Electricitate, doi ani mai târziu a trecut în administrarea Ministerului de Finanțe, iar după 1990 a devenit Sucursală a Bancorex, instituție financiară care a dispărut la sfârșitul anilor 90. Ulterior,  în 2011, imobilul a fost preluat în proprietate și administrare de către municipalitate.  

Reabilitarea clădirii fostei Bănci Săsești face parte dintr-un proiect mai amplu al municipalității de readucere la viață a clădirilor importante din Brașov, aici fiind și fostele cinematografe Modern, Astra, Popular.

Lucrările la Fosta Bancă Săsească ar trebui finalizate până în ianuarie 2021. Valoarea contractului este de peste 15,8 milioane de lei, de la bugetul local.

Adina Chirvasă