ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aeroportul Brașov, din nou în atenția autorităților

Publicat: joi, 16 Ianuarie 2020 , ora 16.05

Întâlnire importantă, astăzi, în Poiana Brașov. Directorii tuturor aeroporturilor din țară, dar și secretari de stat din Ministerele Dezvoltării și Economiei și reprezentanți ai Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România au discutat, azi, în Poiană despre dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, proiectul noului cod Aerian și actualizarea Masterplanului de Transport. În plus, au fost discutate aspecte referitoare la securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor și despre rolul aviației în dezvoltarea turismului.

„Ne onorează și ne bucură faptul că suntem gazdele acestei întruniri a Asociației Aroporturilor din România. Este o nouă dovadă că Brașovul are deja un cuvânt de spus în domeniul aeroportuar, prin specialiștii care se ocupă de realizarea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Am dovedit că proiectul nostru este unul matur, serios și deschizător de drumuri pentru administrațiile județene. Etapele parcurse în 2019 în implementarea proiectului AIBG sunt însemnate și ele ne asigură premisele, astfel încât până la sfârșitul acestui an Aeroportul să fie finalizat în proporție de 90%. Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel național, după Aeroportul Internațional „Henri Coandă” și Aeroportul Internațional Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât și ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menționat președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Prezent la întrunire, primarul Brașovului, George Scripcaru, a adăugat că proiectele aflate în derulare la nivelul municipiului „se îmbină perfect” cu aeroportul care se construiește la Brașov, al 18-lea în țară. Edilul a amintit de proiecte precum Sala Polivalentă, extinderea domeniului schiabil spre Râșnov și sania de vară.

“Un aeroport la Brașov este genul de infrastructură care generează dezvoltare din toate punctele de vedere, economică, urbanistică, socială și sportivă, asa că, din acest punct de vedere, tot ceea ce facem în municipiul Brașov, se corelează cu acest proiect de importanță majoră pentru România, nu numai pentru Brașov”, a precizat edilul Brașovului.

Totodată, sunt discutate aspecte privind evoluția traficului de pasageri pe aeroporoturile din România, posibilitățile de atragere de noi companii aeriene, rolul aviației civile în dezvoltarea turismului și colaborarea dintre aeroporturi, agențiile de turism, companiile aeriene și organizațiile județene de turism vor fi alte teme de analiză în cadrul ședinței.  

„Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a depăsit 21 de milioane de pasageri, iar estimările arată că, la o creștere anuală în medie de 4%, în următorii 15 ani traficul se va dubla. În acest context, împreună cu autoritățiile locale și naționale trebuie să găsim soluții de dezvoltare, astfel încât aeroporturile din România să devină cât mai competitive din punctul de vedere al infrastructurii și al serviciilor pe care le oferă pasagerilor și partenerilor, pe o piață internațională unde concurența este din ce în ce mai mare. De asemenea, trebuie să gândim o strategie și pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene pot reprezenta una din principalele surse de finanțare. Creșterea numărului de destinații este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la ședință participă și reprezentanți din domeniul turismului,  pentru ca împreună să încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și director general al Aeroportului Cluj.  

Și asociațiile de turism salută construirea noului aeroport în mijlocul țării, preconizând că numărul turiștilor străini care să ne viziteze țara va crește într-un ritm alert.  

Camelia Vlad