ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înscrieri pentru simularea examenului de admitere de la Medicină. Testarea va fi online, în 24 aprilie

Publicat: marți, 13 Aprilie 2021 , ora 20.45

În 24 aprilie, la Facultatea de Medicină va fi organizată, o simulare a examenului de admitere. Testarea va fi 100% online, pe platforma Universității, pentru toate cele 4 programe de studii oferite și pot participa foști liceeni, elevi din clase terminale și chiar și din clasele a XI-a, care vor să vadă nivelul lor de pregătire.


Înscrieri pentru testare se fac până în 18 aprilie.


Testarea la Medicină va fi de 3 ore și va cuprinde întrebări din Anatomie și Chimie, iar la Asistență medicală, Balneofiziokinetoterapie sau Laborator clinic, examenul va dura 2 ore, cu întrebări din biologie.


Vizăm, în aceste întrebări, desigur, însușirea unor cunoștințe, dar nu doar atât. A rămas emblematic faptul că memoria este pe primul loc pentru un student la Medicină. Memoria e foarte necesară, dar nu e suficientă. Din întrebările pe care noi le-am construit, vrem să-i ajutăm pe viitorii noștri studenți să știe cum să integreze informația, să facă conexiuni, să folosească cunoștințele teoretice în evaluarea particulară a fiecărui pacient, așa cum se face, de fapt, în practica medicală”, a spus coordonatorul simulării, prof.univ.dr. Alina Pascu.


Simularea examenului de admitere este deja o tradiție, dar, în timp, coordonatorii vor să facă mai mult. Mai exact, să pregătească serii de teste de antrenament, pe capitol de bibliografie.


Vizăm chiar formarea unei bănci de întrebări, la care, pe măsură ce un elev se pregătește și a încheiat un capitol de pregătire, să aibă doar din acel capitol niște întrebări de verificare. Platforma să fie deschisă permanent și cei care se pregătesc, în momentul în care consideră că au încheiat un capitol, să-și poată verifica cunoștințele din acel capitol și, mai apoi, desigur, să-și poată verifica cunoștințele din întreaga materie pe care o au de studiat”, a adăugat Alina Pascu.


Înscrierea la simulare se face contracost: 200 de lei pentru programul Medicină, 150 de lei pentru restul programelor.


Facultatea de Medicină este una dintre cele mai căutate, la Brașov, concurența fiind una acerbă, chiar dacă se organizează concurs de admitere și nu se intră doar cu dosarul, cum este la majoritatea facultăților.

Adina Chirvasă