ACUM:
18.00
Buletin de știri
Urmează:
18.05
Sens unic (continuare)
Apoi:
19.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premieră la Maternitatea din Sfântu Gheorghe

Publicat: marți, 14 Septembrie 2021 , ora 14.17

În premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Județean din Sfântu Gheorghe, o gravidă cu o greutate de 160 de kilograme. care suferă, printre altele, de diabet zaharat, a născut, prin cezariană un bebeluș de aproximativ 5 kilograme și 59 de centimetri lungime.

Detalii despre starea de sanatate a mamei si a bebelușului ne oferă reporterul Radio România Brașov FM, Marian Stoica: „Intervenția, care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a fost una foarte dificilă din cauza faptului că pacienta, în vârstă de 32 de ani, suferă de obezitate de gradul III, însă operația a decurs fără complicații, iar bebelușul și mămica au putut fi externați după 6 zile, ambii având o stare bună de sănătate. Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind necesară prezența a 3 medici primari ginecologi, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog și alte 8 cadre auxiliare (asistente, moașe, infirmiere). Mămica, originară din județul Covasna, nu se află la prima naștere, având acasă încă doi copii.”

Radio România Brașov FM