ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 20 de focare active de pestă porcină africană în pădurile județului Brașov

Publicat: marți, 5 Octombrie 2021 , ora 12.47

La nivelul județului Brașov sunt prezente 21 de focare de pestă porcină africană, toate în mediul silvatic, la mistreți, nici un caz în gospodării, a declarat într-o conferință de presă, șeful Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Dorin Enache.

"În funcție de situație, după doi ani de la semnalarea bolii, deci de la declararea focarului, dacă nu apar cazuri noi, focarele se pot stinge. În opinia noastră există posibilitatea ca în decembrie 2021 să stingem opt astfel de focare. Dar este o situație destul de complexă, probabil va da de gândit și instituțiilor centrale, pentru că lupta împotriva pestei porcine africane devinde din ce în ce mai complicată, în contextul epidemiologic al României de azi", a precizat dr. Enache.

Ultimele cazuri de pestă porcină la animale crescute în gospodării din județul Brașov s-au înregistrat în luna august, la Ticușu Vechi. Atunci au fost sacrificate peste 20 de animale din trei ferme comerciale. La nivel național, sunt active, în acest moment, peste 600 de focare, fiind afectate peste 375.000 de animale, potrivit autorităților.

Camelia Vlad