ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Apelul DSP către brașoveni: nu mai chemați ambulanța acasă pentru recoltarea probelor pentru teste, dacă puteți merge la un centru

Publicat: marți, 2 Noiembrie 2021 , ora 12.24

Nu mai chemați ambulanța pentru a recolta probele pentru teste. Dacă puteți, mergeți la un centru pentru a vă testa. Este apelul pe care îl face conducerea DSP Brașov, în condițiile în care sunt sute de astfel de solicitări zilnic.

Noi am autorizat și am deschis mai multe centre de testare. Aceste centre le avem și pe site. Centrele vin în sprijinul dumneavoastră, al cetățenilor. DSP Brașov sprijină și medicii de familie și centrele de permanenență punându-le la dispoziție antigen rapid pentru a testa în cabinele dumnealor pe același considerent - ca să degrevăm spitalele care au pacienți gravi și să nu mai fie atâtea cozi la Spitalul de Boli Infecțioase pentru un antigen rapid”, a explicat directorul DSP Brașov, dr. Clauda Bularca.

În plus, din septembrie, DSP-ul a dat în folosință un RT-PCR, în cadrul labratorului instituției, și deja au fost făcute peste 1300 de teste aici. Toate recoltate de la domiciliul pacientului. Însă, sistemul nu poate susține ecoltarea probelor de la domiciliu pentru fiecare persoane care suspectează că ar fi luat virusul SARS COV 2.

Cam 2.500 – 3.000 de teste se fac zilnic la nivelul județului Brașov. Foarte multe persoane doresc ca aceste recolte să se facă la domiciliu. Câte salvări ar trebui să punem la dispoziție, cât personal, ca să rezolve această situație? Avem câte 500 chiar 700 de pozitivi. Imaginați-vă ce se întâmplă dacă avem nevoie de o salvare pentru urgență. Dacă noi blocăm salvările pentru recoltele la domiciliu, atunci urgențele cine le mai rezolvă?”, a adăugat dr. Claudia Bularca.

Probleme sunt și la personalul care acoperă call-center-ul, deși, în această perioadă de vacanță, Direcța de Asistență Socială a pus la dispoziție 60 de asistenți medicali pentru suport.


Adina Chirvasă