ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Desenele persoanelor cu dizabilități din Centrul Canaan Șercaia, admirate în Senatul României

Publicat: joi, 2 Decembrie 2021 , ora 17.57

20 de picturi și desene, creații ale beneficiarilor Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Dizabilități „Canaan“ Șercaia, județul Brașov, vor fi expuse la Senatul României, mâine (3 decembrie), chiar de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Evenimentul este parte a „Expoziției de Artă dedicată promovării creativității persoanelor cu dizabilități din centrele rezidențiale din România“, care este organizată de Consiliul de Monitorizare privind implementarea Convenției ONU pentru astfel de persoane.


„Evenimentul reunește lucrări și
obiecte de artă realizate de persoanele cu dizabilități din centre, reprezentând o șansă de afirmare valorică a beneficiarilor cu dizabilități și, în același timp, de recunoaștere a implicării personalului de specialitate din centrele rezidențiale în acțiuni menite a îmbunătăți viața persoanelor cu dizabilități instituționalizate”, a explicat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția copilului Brașov, Lidia Mailat.


Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată anual în 3 decembrie, este un prilej de reafirmare a valorilor și drepturilor fundamentale ale acestor persoane, o zi care reunește sub același scop instituții, persoane cu dizabilități și organizații din domeniu, cu un singur obiectiv: promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora.

Camelia Vlad