ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vremea rece nu a afectat culturile la Brașov, spun specialiștii în agricultură

Publicat: marți, 4 Aprilie 2023 , ora 17.02

Vremea rece nu a afectat culturile la Brașov, spun specialiștii în agricultură.

Deși unii pomi au apucat să înflorească, iar acum crengile le sunt îndoite de greutatea zăpezii care cade încontinuu de azi noapte, specialiștii spun că în județul Brașov nu sunt probleme cu pomii fructiferi.

„În județul Brașov, ponderea plantațiilor pomicole este deținută de arbuștii din categoria afin, alun, nuc, mai puțini pomi fructiferi - cais, piersic - care ar fi înflorit în această perioadă. Deocamdată nu sunt probleme, vremea rece nu a afectat culturile. Culturile semănate în toamna anului trecut se prezintă bine, stare de vegetație bună, a precizat Lidia Purice, șef serviciu la Direcția Agricolă Județeană Brașov.

Mai mult decât atât, agricultorii spun că zăpada căzută în aceste zile este un semn bun pentru recolta din acest an.

Chiar dacă Brașovul nu s-a confruntat cu o secetă pedologică, straturile mai adânci ale solului sunt lipsite de apă, iar precipitațiile din aceste zile, când se vor topi, vor asigura apa necesară și la adâncimi mai mari.

Sorin Țîrcă