ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Parada junilor, aplaudată în Duminca Tomii de mii de brașoveni și turiști

Publicat: duminică, 23 Aprilie 2023 , ora 14.52

Brașovul a prins culoare, astăzi, odată cu coborârea Junilor în Cetate. Mii de oameni au ieșit în această dimineață în oraș, pentru a vedea Parada junilor, unul din cele mai cunoscute evenimente care au loc anual în orașul nostru.

Cele 7 cete de juni au coborât călare în Cetatea Brașovului, defilând pe străzile din Șchei și centrul orașului. Îmbrăcați în straie de sărbătoare, peste 200 de Juni au salutat mulțimea cu ”Hristos a înviat!”.

Cum era de așteptat, spectatorii au fost încântați de eveniment și, mulți dintre ei, emoționați.

Foarte încântați au fost și copiii aduși de părinți la această mare sărbătoare.

Junii Brașovului, reprezintă un grup unic la nivel național, cu originile pierdute în negura timpului, despre care pr. prof. dr. Vasile Oltean, fostul director al Primei Școli Românești din Scheii Brașovului și autorul cărții "Junii din Scheii Brașovului" spunea că "amintește cu prisosință de valorile trăirii dacice pe aceste meleaguri". Este o sărbătoare sfântă, a spus părintele Oltean în intervenția sa de astăzi din cadrul emisiunii ”Weekend Împreună” de la Radio România Brașov FM: 

Programul junilor continuă la Pietrele lui Solomon (Între Chetri). Acolo vor întine masă mare, la care sunt invitați și brașovenii care doresc să îi însoțească. La Pietrele lui Solomon, pe lângă mesele tradiționale pe care le au junii, autoritățile locale au amenajat o masă a comunității, de 60 de metri și 140 de locuri, unde brașovenii vor putea împărtăși experiențe culinare, dar nu numai, cu concetățenii lor, fie că aduc mâncarea de acasă, fie că o cumpără de la comercianții prezenți acolo, în cadrul primei ediții a evenimentului "La masă cu Junii".

Radio România brașov FM a transmis în direct parada junilor, audio și video, în cadrul emisiunii ”Weekend Împreună”:

Camelia Vlad