ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Știri din Brașov Înapoi

A fost lansată licitația pentru iluminatul pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru

Publicat: joi, 12 Mai 2022 , ora 14.02
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

A fost lansată licitația pentru iluminatul pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru. Asta pentru a extinde perioada zilnică de schi pe aceste două pârtii, astfel încât să crească atractivitatea stațiunii.

Investiția face parte din programul Municipalității de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov, care mai cuprinde, în acest an, între altele, și achiziția a 10 tunuri de producere a zăpezii artificiale.

Planurile de dezvoltare pentru domeniul schiabil prevăd câțiva pași. În primul rând, anul acesta vom lucra pentru a introduce nocturnă pe mai multe pârtii, pentru a introduce mai multe instalații de preparare a zăpezii artificiale, mai multe tunuri de zăpadă. Etapa următoare va fi să adăugăm Poienii Brașov mai multe instalații de transport pe cablu, astfel încât să reducem din timpii de așteptare la cozi. Și cea de-a treia etapă are în plan o extindere către zona Râșnov, o extinderea domeniului schiabil. Cine crede că această extindere se poate face pocnind din degete sau într-un an de zile nu cunoaște Codul administrativ și cel silvic, pentru că un astfel de proces de extindere presupune o refacere a planurilor urbanistice zonale, scoatere din fond forestier și foarte multe dezbateri publice, foarte multă consultare a populației”, a precizat primarul muncipiului Brașov, Allen Coliban.

Valoarea estimată a achiziției este de peste 5,2 milioane lei, fără TVA, durata lucrărilor de proiectare și execuție fiind de 8 luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 iunie.

Adina Chirvasă