ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Bani obținuți de administrația județeană din redevențe

Publicat: miercuri, 12 Ianuarie 2022 , ora 17.10
Sursa foto: arhivă / facebook / Adrian Veștea
Sursa foto: arhivă / facebook / Adrian Veștea

Guvernul a aprobat, astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, procedura privind încasarea redevenței obținute prin concesionarea din activități de exploatare a resurselor la suprafață ale statului.

Decizia a fost salutată de Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România.

În urma discuției pe care am avut-o cu domnul prim ministru Ciucă în luna decembrie, am solicitat să apară normele de aplicare a legii prin care atât Unitățile Administrativ Teritoriale – și mă refer aici la județe, municipii, orașe și comune - aveau dreptul de a primi parte din redevențele corespunzătoare exploatărilor de suprafață. Sunt foarte fericit că acest lucru s-a întâmplat”, a spus președintele Uniunii Consiliilor Județene, Adrian Veștea.

Astfel, sumele provenite din redevență înseamnă bani în plus la bugetul autorităților locale și județene, bani care vor putea fi folosiți pentru dezvoltarea comunităților.

Fiecare Unitate Administrativ Teritorială (UAT) pe raza căreia se desfășoară o astfel de activitate va primi astfel de beneficii. Trebuie ținut cont de faptul că atât judetele, cât și UAT-urile, comunele municipiile și orasele sunt nevoite să facă investiții pe infrastructura rutieră în urma acestor exploatări, iar aceste redevențe pot să sprijine această activitate pe care noi va trebui să o implementăm în viitor în infrastructura rutieră”, a adăugat Adrian Veștea.

Potrivit actului normativ, la administrația județeană se vor întoarce 40 de procente din redevențele obținute prin exploatarea resurselor de suprafață, respectiv 35 % în cazul resurselor minerale.

Sursa foto: arhivă / facebook / Adrian Veștea

Camelia Vlad