ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Știri din muzică Înapoi

FELI: ''Menirea mea ca artist este de a face muzică pentru suflet, nu pentru faimă.''

Publicat: joi, 13 Ianuarie 2022 , ora 9.41
Sursa foto: PR
Sursa foto: PR

F E L I a deschis lista artiștilor din 2022 la Radio România Brașov FM! Artista a acceptat provocarea colegilor Adina Milea și Bogdan Cârstea, realizatorii emisiunii Sens Unic de a povesti despre muzică, familie și ambițiile de viitor.

S-a dedicat pe deplin carierei muzicale și a devenit, în scurt timp, una dintre cele mai apreciate cântărețe din România. În urmă cu 7 ani s-a lansat pe radio și TV, iar de atunci și-a urmat visul de a creea muzică exact așa cum simte. În cadrul interviului, Feli a declarat că cea mai mare bucurie este atunci când se află în fața publicului, iar oamenii se regăsesc în piesele ei.

''Nici acum nu realizez că lumea mă știe. Chiar, de curând, un taximetrist mi-a zis că el nu poate asculta piesa aia în care sunt mulți copii pentru că îi vine să plângă. Părerea mea e că sunt două categorii de celebrități muzicale: cei care fac muzică pentru suflet și cei care fac pentru faimă. Eu cred că atunci când scrii, o faci necondiționat, necalculat. Așa au apărut, de pildă, ''Două inimi'', ''Creioane colorate'', iar acum ''Adu-ți aminte!'' a povestit Feli.

''Adu-ți aminte!'' este ultimul single lansat de artistă. Un cântec direct din inima ei, cu un mesaj pentru cei care uită, în goana zilnică, să se bucure de lucrurile simple.

''În fuga după viață, în trăitul ăsta de om mare, uităm să ne bucurăm de lucrurile mici care, de fapt, sunt comoara vieții noastre. De la o cafea, lăsat telefonul deoparte la uitatul după cerul senin. Așa am zis că trebuie scrisă o piesă de genul. Este prima piesă pe care nu am scris-o eu, ci Dorian Micu și a fost produsă de Șerban Cazan, producătorul de la Hahaha Production. Eu am participat cu linia melodică doar. Mi-am dorit foarte mult ca melodia asta să fie un mesaj împărțit cu lumea.'' a adăugat artista.

În videoclipul ultimului single lansat apare și Nora-Luna, fetița artistei

''În clipul piesei este și fetița noastră, Nora-Luna. Apariția ei a mai dezghețat omul care eram eu, un om rece și mai în gândurile lui. La filmări, fata nu a avut nicio treabă, zici că mai filmase patru clipuri înainte. Chiar îi spuneam lui Cătălin că noi avem noroc de un copil minunat. Nora este sensibilă, dar și hotărâtă. Are trei ani și o personalitate conturată. Ne uimește!'' a mai explicat cântăreața.

Întrebată care sunt artiștii care au inspirat-o în carieră, Feli a spus că:

''Foarte mulți artiști m-au inspirat. Inspirația mea, aproape inexplicabil lumește, dar explicabil spiritual, a fost, este și va fi, Maria Tănase. Inspirația mea subiectiv, dar și obiectiv gândind este Smiley. Este un artist extraordinar, am avut foarte mult de învățat de la el și cred că o să mai am. Omul nu obosește niciodată. Mă mai uimește și Yebba, este una dintre cele mai noi descoperiri muzicale. Mă mai inspiră și mama mea, e o cântăreață din inima mea. Mama își trăiește visul prin mine.''

În 2022, cântăreața a spus că vrea să fie mai implicată în tot ceea ce însemnă lumea copiilor.

''Am ambiții mărețe pentru 2022. Mă duce gândul să fiu mai implicată în lumea copiilor. Poate voi scoate o carte de poezii, pe lângă muzica pe care vreau să o lansez. Nu am o strategie pentru că noi nu mergem pe ideea ''hai să lansăm ca să facem hit-uri'', ci mergem pe suflet, pe ceea ce simțim. Avem foarte multe melodii făcute în studio, dar o să vedem ce simțim să lansăm și când. Acum sunt foarte focusată pe plan personal.''

Interviul integral, în materialul audio atașat.

Radio România Brașov FM