ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Nu este focar de coronavirus la Spitalul CFR din Brașov

Publicat: miercuri, 11 Noiembrie 2020 , ora 17.19
Sursa foto pixabay.com
Sursa foto pixabay.com

Nu se poate vorbi despre un focar la Spitalul CFR din Brașov, potrivit medicului Lucia Guzun.

Doctorul spune că există doar 6 persoane ale căror rezultate au ieșit pozitive și la al doilea test. Mai mult, îmbolnăvirile s-au petrecut la distanță destul de mare în timp, astfel încât vorbim, cel mai probabil, despre o transmitere comunitară și nu de un focar cu 12 infectări, cum au circulat informațiile în spațiul public.

“Lucrăm la situație cu medicul epidemiolog dar nu avem atâtea cazuri, asta e foarte clar și nu au legătura între ele. Deci cazurile nu au apărut în cadrul spitalului. Informația nu e reală. Au fost cazuri izolate în timp, începând cu data de 19 octombrie până în prezent, deci sunt 3 săptămâni”, a spus medicul Lucia Guzun.

Unul din medici s-a vindecat deja, în timp ce alți doi au câte trei teste negative.

“Noi lucrăm în două echipe mari. Cazurile au fost 3 cu 3, deci nu în aceeași echipă, sunt izolate. Toți au venit de acasă infectați, e comunitară transmiterea. DSP-ul nu a făcut nici o anchetă, toate cazurile au fost transmise cu anchetă la DSP pe parcursul lunii, deci sunt cazuri comunitare, toate. Majoritatea au fost cu copiii mici și probabil de cand a început școala...nu stiu. Deci nu din spital, clar”, a adăugat medicul Lucia Guzun.

Reprezentanții spitalului vor reveni cu informații în cursul zilei de mâine.

Sorin Țârcă