ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Tehnologii de conservare și restaurare a obiectelor de patrimoniu, prezentate de Muzeul de Etnografie din Brașov

Publicat: joi, 30 Martie 2023 , ora 12.48
Sursa foto: Muzeul de Etnografie Brasov
Sursa foto: Muzeul de Etnografie Brasov

Deținătorii de colecții vor putea afla mai multe despre tehnologiile de conservare și restaurare a obiectelor de patrimoniu prin intermediul programului ”Pro patrimonio. Conservând și salvând patrimoniul celorlalți”.

Proiectul Muzeului de Etnografie Brașov se desfășoară în perioada martie – iulie și urmărește identificarea soluțiilor inovatoare pentru conservarea patrimoniului material.

Se vor prezenta tehnologii inovatoare din domeniul conservării curative și preventive a bunurilor de patrimoniu din colecțiile muzeale. De asemenea, vor avea loc work-shop-uri și ateliere interactive în cadrul cărora se va prezenta instalația de tratare în mediu anoxic (lipsit de oxigen) deținută de Muzeul de Etnografie Brașov și se va face un schimb de informații și de bune practici în domeniul conservării și restaurării între specialiștii din cadrul instituțiilor participante. (...) Se va încheia prin organizarea unei expoziții”, au precizat reprezentanții Muzeului de Etnografie din Brașov.

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și se desfășoară în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național Bran, Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România, Muzeul Prima Școală Românească și Asociația ERMIS Brașov.

Radio România Brașov FM