Biblioteca Județeană Brașov organizează Școala de vară de public speaking
Până la începutul lunii septembrie, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov prin Centrul de Resurse Educaționale organizează Școala de vară de Public Speaking, un program educațional dedicat copiilor cu vârste între 9 și 12 ani, axat pe dezvoltarea abilităților de comunicare, colaborare și inteligență emoțională.

Articol de Ruxandra Stoica, 18 Iulie 2025, 11:32
Atelierele sunt gratuite și se vor desfășura la Centrul de Resurse Educaționale, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, la mansardă în Casa Baiulescu, lângă Școala generală nr.6 din Livada Poștei.
Unul dintre îndrumătorii programului este specialistul în comunicare online și formator, Antonela Sofia Barbu: „Suntem la treia participare la Școala de vară de public speaking. A fost o inițiativă în urmă cu trei ani de zile, în vacanța de vară, și atunci am organizat doar ateliere de public speaking pentru copii, împreună cu Alice Roman pe partea de comunicare. În anul următor s-a alăturat și Cristina Voicu, profesor și actor profesionist, profesor de actorie și iată că anul acesta suntem într-o nouă formulă. A venit și Cristina Tănăsoiu, instructor de yoga, în echipa noastră. Primul atelier, primii pași în public speaking, «Ascult, vorbesc și conving». Acest atelier are scopul de a dezvolta încrederea în exprimarea verbală și înțelegerea elementelor de bază ale comunicării eficiente. Apoi vor avea jocuri de cunoaștere, de încălzire vocală, vom lucra în perechi și în grupuri mici și, totodată, vor învăța să răspundă la întrebări deschise pentru a interacționa cu respect și interes față de ceilalți copii”.
Echipei de formatori s-a alăturat şi instructorul de yoga, Cristina Voicu, alături de care copiii vor învăţa, printre aletele, cum să respire şi să vorbească cu încredere, care este postura corectă a corpului şi ce spune felul în care stăm despre fiecare dintre noi şi ce înseamnă busola emoţiilor.
„Pe copiii îi putem ajuta foarte mult, pentru că sunt aspecte și aptitudini pe care ei nu neapărat reușesc să le dezvolte. Spre exemplu, la școală nu este întotdeauna timp. Partea aceasta, legată de încrederea în sine, legată de calmul interior, de a putea să exprimi ceea ce deja cunoști, să verbalizezi, este o parte care nu neapărat e lucrată în mod direct. Și dacă Biblioteca Județeană ne-a ajutat și ne-a permis să facem aceste lucruri, și au fost atât de deschiși și interesați de binele și dezvoltarea brașovenilor și a copilor brașovenilor, pe noi nu a putut decât să ne bucure. De exemplu, anul trecut am avut reacții chiar ale părinților. Sunt mult mai calmi copiii, sunt mai liniștiti. Încep să-și dorească anumite lucruri care sunt benefice pentru ei și știu să le exprime. Am putut decât să ne bucurăm pentru că dacă copiii ei înșiși, spre exemplu, au dorit să participe din nou anul acesta, faptul că feedback-ul părinților a fost atât de bun a fost un plus extrem de important”, a punctat Cristina Voicu.
Citește și: Străzi inundate în municipiu | VIDEO