Surprize la Zilele Ospitalității
O prăjitură lansată la Zilele Ospitalității își propune să devină desertul reprezentativ al Brașovului.
Articol de Sorin Ţîrcă, 14 Noiembrie 2025, 15:01
După revenirea ișlerului în prim-planul prăjiturilor comercializate la Brașov, o altă prăjitură își propune să devină la fel de faimoasă și apreciată.
Zilele Ospitalității organizate de Facultatea de Alimentație și Turism a Universității Transilvania au readus în atenție o rețetă care va fi, cu siguranță, unul dintre deserturile preferate ale multor vizitatori ai Brașovului, dar și al brașovenilor.
“În cadrul Zilelor Ospitalității, partenerii noștri de la Breasla Cârciumarilor Brașoveni ne-au făcut bucuria și onoarea, totodată, să își lanseze prăjitura emblematică a Breslei, numită Streusel, în cadrul evenimentului. Prăjitura a fost realizată cu această ocazie de către Nicoleta Trifan de la Simplu, care este parte a Breslei Cârciumarilor. Prăjitura s-a degustat, s-a spus povestea prăjiturii în eveniment, s-a transmis rețeta prăjiturii tuturor celor din sală, cumva în același spirit al Breslei, de a împărtăși valorile proprii cu toată lumea, cu comunitatea, cu partenerii”, a spus prodecanul Facultății de Alimentație și Turism, Laura Cismaru.
Vineri, organizatorii au pregătit o altă surpriză. Douăzeci de echipe formate din profesori, masteranzi, doctoranzi și manageri au lucrat la câte un studiu de caz aplicativ pe o unitate din ospitalitatea brașoveană. Astfel, a rezultat o carte de peste 500 de pagini despre restaurante din Brașov care va fi interesantă atât pentru specialiștii din domeniu, cât și pentru studenți, dar și pentru brașovenii și turiștii care apreciază ospitalitatea locului.












