ACUM:
21.00
80's till 90's
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Lămpile cu ultraviolete au fost uitate pornite de femeia de serviciu

Publicat: miercuri, 5 Februarie 2020 , ora 14.08
Sursa foto CRPC
Sursa foto CRPC

O femeie de serviciu ar fi vinovată pentru că elevii de la Școala nr. 11 Ștefan Octavian Iosif din Brașov au ajuns la medic cu usturimi și roșeață la ochi, susține inspectorul școlar general.

Problema ar fi apărut deoarece femeia de serviciu care avea în responsabilitate acest lucru a uitat să deconecteze aparatele, după cum a declarat Ariana Bucur, șefa Inspectoratului Școlar Județean. Într-una din săli, la clasa a 5-a, profesorul ar fi deconectat aparatul. În cealaltă sală în care erau copiii de clasa a-VI-a, profesorul nu a sesizat, însă, problema, a adăugat Ariana Bucur.

După ore, elevii au ajuns acasă, cu ochii înroșiți, lăcrimând și cu usturimi. Inspectoratul Școlar Brașov susține că școala a achiziționat trei astfel de lămpi pentru curățarea aerului, iar femeile de serviciu au fost chiar instruite în utilizarea lor.

Poliția a deschis dosar penal pentru "vătămare corporală din culpă" și "nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă". Și Direcția de Sănătate Publică, dar și comisarii de la Protecția Consumatorilor au deschis anchete în acest caz.

"Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la problemele de la școala numărul 11 din Brașov, instituția noastră s-a autosesizat și am desfășurat un control la această unitate de învățământ. Ca și informații preliminare putem să vă spunem că am descoperit lămpile respective folosite de unitatea de învățământ și care cel mai probabil sunt cauza problemelor medicale apărute la elevii acestei școli.", a precizat Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional de Protecția Consumatorului.

Vă reamintim că mai mulți copii de clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Nr.11 Ștefan Octavian Iosif din Brașov, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce ar fi fost expuși la o lampă cu ultraviolete lăsată în funcțiune în clasă. Incidentul a avut loc marți.

Radio România Brașov FM