ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Soluție smart pentru găsirea unui loc de parcare, la Brașov

Publicat: miercuri, 19 Februarie 2020 , ora 17.49
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Ca în orice alt oraș mare din țară, și Brașovul se confruntă cu lipsa locurilor de parcare.

Până găsesc autoritățile o rezolvare a acestei probleme, din mijlocul șoferilor mai răzbate câte o soluție alternativă. Așa s-a născut în anul 2018 și conceptul yeParking, prima aplicație de parksharing din România, la Cluj, care de ieri funcționează și la Brașov.

"Conceptul constă într-o soluție care permite titularilor care au locuri de parcare să le distribuie în comunitate atunci când nu le folosesc. De exemplu, dacă pleacă dimineața de acasă și se întoarce după câteva ore, în acest interval de timp locul lui de parcare poate fi folosit de altcineva care se află temporar în zonă.", a precizat Mihai Lodoaba, unul dintre fondatorii conceptului.

Inițiatorii acestui sistem spun că proprietarul va avea mereu control asupra propriului loc de parcare, primind posibilitatea de a contacta conducătorul auto care va parca acolo, în mod gratuit.

Proprietarii locurilor de parcare primesc, la schimb, monede virtuale cu care pot debloca oferte din marketplace-ul aplicației. Astfel, vor beneficia de reduceri semnificative la partenerii yeParking.

"Cel mai mare beneficiu pe care îl avem toți dintre noi atunci când ne înscriem în sistem este faptul că, la rândul nostru, vom găsi, în contrapartidă, un loc de parcare în altă parte. Dincolo de asta, pregătim constant o listă de parteneri din domeniul auto-moto și nu numai, care oferă discount-uri la produsele lor în special pentru membrii activi ai acestui sistem yeParking", a adăugat Mihai Lodoaba.

Așadar, vorbim despre o soluție smart, pentru o problemă presantă de zi cu zi.

Potrivit sursei citate, ultimul raport al Consiliului Concurenței arată că există o discrepanță de aproximativ două autoturisme care se "bat" pe un loc de parcare.

La nivelul municipiului Brașov, sunt amenajate aproape 45.000 de locuri de parcare în zonele rezidențiale.

Camelia Vlad