ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Coronavirusul schimbă programul instituțiilor publice

Publicat: miercuri, 11 Martie 2020 , ora 12.44

Covorașe impregnate cu dezinfectant, substanțe pentru dezinfecția mâinilor și limitarea accesului în clădire. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile dispuse de primarul Brașovului, George Scripcaru, în contextul amenințării coronavirusului. La Centrul de Informații pentru Cetățeni și la Serviciul de Evidența Persoanelor, spațiile vor fi dezinfectate atât în pauză, cât și după terminarea programului de lucru, iar brașovenii sunt îndemnați să folosească mai mult comunicarea on-line, inclusiv pentru depunerea actelor

Instituțiile de cultură din oraș, cum ar fi Opera, Filarmonica sau Centrul cultural Reduta au suspendat spectacolele programate pentru luna martie, iar Avocatul poporului a închis Biroul Teritorial de la Brașov.

Activitatea cu publicul se va realiza pe parcursul acestei luni NUMAI prin telefon sau poștă, spun reprezentanții instituției. Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Coronavirus au fost luate și la Centrul de Agrement și Divertisment din Poiana Brașov.

Aici spațiile au fost dotate cu soluții dezinfectante pentru clienți, iar evenimentele cu peste 200 de participanți vor fi reprogramate sau anulate.

Măsuri similare au fost luate și la Castelul Bran și la Grădina zoologică, în sensul dezinfectării suprafețelor în spațiile de acces pentru vizitatori, precum și dotarea cu soluții dezinfectante pentru clienți.

Și Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brașov a redus programul de lucru cu publicul, la două ore pe zi, de luni până vineri, în intervalul 10.00 și 12.00.

De asemenea, toate evenimentele de la Centrul Cultural Reduta sunt suspendate, ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor cu covid-19. Reprezentanții Centrului au anunțat că au fost suspendate și toate cursurile organizate aici, până în data de 31 martie. Suspendate au fost, de asemenea și concertele Adei Milea și trupei "Fără Zahăr", pentru care instituția ceruse, de la Direcția de Sănătate Publică, acordul pentru găzduirea lor. Acestea ujrmau să aibă loc în această seară, respective joi seară. Banii pentru biletele achiziționate de pe internet sau de la casa de bilete vor fi returnați în perioada următoare.

Până în data de 31 martie, și programul de relații cu publicul al Direcției Fiscale va fi redus, au anunțat reprezentanții Primăriei Muncipiului Brașov. Astfel, taxele și dările vor putea fi plătite de luni până joi, între orele 8.30 și 11.30 și de la 12.00 la 14.30. Vinerea, programul este între 8.30 și 12.30. Reprezentanții municipalității anunță că vor cere Consiliului Local să prelungească termenul pentru plata impozitelor locale cu încă o lună, perioada în care se va acorda și bonificație, astfel încât, brașovenii care nu fac plățile on-line să poată amâna plata acestora. 

Radio România Brașov FM