ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Brașovul luptă cu toate forțele împotriva coronavirusului

Publicat: miercuri, 8 Aprilie 2020 , ora 0.25
foto: Ciprian Branea
foto: Ciprian Branea

În vremuri grele, oamenii pentru care comunitatea este importanța ies la suprafață. Așa se întâmplă și cu Ciprian Branea, un brașovean implicat de mai multă vreme în viața comunității. Specialist în IT, Ciprian este cel care a realizat, printre altele, jocurile de la cofetăria din incinta Grădinii Zoologice Brașov sau sistemul din Muzeul Casa Mureșenilor, prin care vizitatorii pot afla informații extrem de interesante prin intermediul tehnologiei de ultimă oră. Contactat de câțiva prieteni medici, Ciprian a decis să vină în sprijinul acestora, împreună cu soția sa. Ciprian Branea, specialist în IT:

Ciprian Branea a precizat: "Am adaptat un material care circula pe Internet la niște materiale pe care le aveam disponibile. Impactul a fost atât de mare încât, ulterior, am primit alte solicitări, din partea unor colegi de-ai lor, având în vedere penuria de aceste materiale de protecție care exista la nivelul sistemului sanitar".

Ca urmare, Ciprian a cumpărat, din banii proprii, materialele necesare fabricării acestor viziere. Pentru că tot este această perioadă în care nu putem ieși din casă, întreaga familie a contribuit la realizarea a peste 280 de viziere, care au ajuns la Spitalul Tractorul, la Spitalul Județean, la Spitalul Mârzescu, la Spitalul de Neurologie și la Spitalul de Copii. Cum nu a mai găsit pe piață materialele necesare fabricării acestor viziere, Ciprian s-a reprofilat, împreună cu prietenii de la o firmă brașoveană.

"Am realizat un «acvariu», o cutie de protecție în timpul manevrelor de intubare, pe care, de asemenea, încercăm să o producem la scara mai mare", a mai spus ciprian Branea.

Numărul brașovenilor implicați voluntar în lupta împotriva pandemiei crește în fiecare zi, fapt care demonstrează puterea de adaptare a comunității la aceste vremuri dificile.

Sorin Țârcă