ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Redeschiderea creșelor și grădinițelor, în funcție de proceduri. Care sunt așteptate de autorități

Publicat: vineri, 12 Iunie 2020 , ora 18.07
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Decizia redeschiderii creșelor și grădinițelor este, încă în analiză, la Brașov. Asta cu atât mai mult cu cât încă nu au apărut procedurile pentru acest pas, spun autoritățile locale. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, decizia redeschiderii va aparține autorităților locale.


„Noi am luat astăzi legătura și cu Prefectura județului Brașov, cu domnul prefect care la rândul său a spus că va lua legătura cu primarii localităților în care există unități școlare cu program prelungit (că am spus că vorbim numai despre acestea) și, în măsura în care se va lua o decizie comună că pot fi redeschise, atunci noi nu avem decât să găsim o soluție”, a spus Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.În municipiul Brașov, deja, decizia a intrat în analiză. Și este foarte puțin probabil ca în următoarea săptămână, creșele, de exemplu, să fie redeschise, potrivit viceprimarului municipiului Brașov, Costel Mihai.


„În momentul acesta așteptăm să apară Ordinul comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și al Ministerului Educației cu privire la normele de aplicare a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în care se prevede posibilitatea deschiderii / redeschiderii acestor funcțiuni. În momentul acesta nu există proceduri la nivelul direcțiilor de sănătate publică”, a spus Costel Mihai.

Autoritățile au la îndemână doar recomandările făcute de Organizația Mondială a Sănătății și un ghid realizat de UNICEF, cu care muncipalitatea are câteva proiecte în derulare.


Creșele, ca și grădinițele, au fost închise, pe fondul pandemiei, odată cu școlile, în 11 martie. Recent, președintele Klaus Iohannis a declarat că, din 15 iunie, este posibilă redeschiderea grădinițelor, creșelor și after-school-urilor private.

Adina Chirvasă