ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Simulări pentru redeschiderea anului școlar, în municipiu

Publicat: joi, 20 August 2020 , ora 14.22
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Reprezentanții Municipalității, ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov și ai DSP-ului vor face, azi, o simulare, pentru deschiderea anului școlar.


“Ieri am primit normele care au fost emise de Ministerul Sănătății. Am purtat o discutie, ieri, cu Inspectoraul Școlar Județean și cu DSP. Deshiderea anului școlar va trebui să aibă și o componentă de decize locală. Astăzi vom face și o simulare la una dintre școli, ca să facem această analiză direct pe teren, la fața locului, ca, după aceea, să determinăm care sunt condițiile, care sunt lucrurile care sunt necesare a fi luate ca decizie la nivelul municipiului Brașov”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.


Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local, din această dimineață.


Reamintim că fiecare școală va propune scenariul în care vor începe cursurile – 100% prezență fizică a școală, scenariul hibrid sau 100% online. Însă, în funcție de numărul de îmbolnăviri, Inspectoratul Școlar, DSP-ul, și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vor aproba sau nu propunerea, însă, asta în funcție de numărul de îmbolnăviri.

Adina Chirvasă