ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Întâlnire USR-Plus, la Brașov. Stagiu de pregătire la care au participat toți primarii aleși ai alianței

Publicat: sâmbătă, 10 Octombrie 2020 , ora 14.50
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

Alianța USR-Plus a organizat, timp de două zile, la Brașov un stagiu de pregătire la care au participat toți primarii aleși ai alianței. 


Prezenți la întâlnire, europarlamentari ai formațiunii au prezentat oportunitățile de finanțare din bani europeni a proiectelor viitorilor edili. 


De la pupitru au mai vorbit și specialiști în politici publice și administrație locală, iar tema principală a fost digitalizarea și transparentizarea administrației locale. 


Președintele Plus, Dacian Cioloș, a prezentat proiectele alianței:


„USR-Plus vine cu un proiect de modernizare a României, un proiect care să înceapă cu curățirea morală și funcțională a statului român - de aceea vorbim de stârpirea corupției, a hoției, a incompetenței, a imposturii. Vrem să venim cu oameni care au viziune, care au experiență, care sunt angajați să facă lucruri bune pentru România. Asta am spus la alegerile locale, pe baza acestui principiu vom construi programul de guvernare. Avem nevoie de capacitatea de a folosi resursele, fondurile europene, dar pentru asta trebuie să construim un stat eficient și cinstit”, a spus Dacian Cioloș.


Dacian Cioloș a mai declarat că alianța va propune numai oameni integri în funcțiile publice, oameni cu o viziune, angajați să facă bine României.


La rândul său, noul primar al Brașovului, Allen Coliban, a precizat că evenimentul a fost benefic pentru toți primarii USR PLUS aflați la primul mandat, pentru că au multe întrebări, planuri, idei, inclusiv pe tot ceea ce înseamnă administrație publică și cadrul legislativ, dar și pe finanțări europene. 


„A fost o relaționare foarte bună între cei opt europarlamentari care ne reprezintă la Bruxelles și aleșii locali (USR PLUS – nr.r), care au venit cu foarte multe nevoi, cu foarte multe întrebări, cu referire atât la cadrul clasic de fonduri europene, cum ar fi programul operațional regional, cât și la tot ceea ce înseamnă fondul de reziliență și relansare, dar și Green Deal - pactul ecologic european. Perspectivele pentru România sunt bune, pentru că avem oportunități. Chiar și în acest context de criză putem să transformăm totul într-o oportunitate de dezvoltare a comunităților noastre locale”.  


Astăzi sunt votați la Brașov și candidații propuși la nivel local din partea celor două entități politice din cadrul alianței, pentru alegerile parlamentare. 


„La Brașov suntem în plin proces de votare pentru a stabili candidații pentru alegerile parlamentare. Există acest sistem democratic (în interiorul alianței – n.r.) în care membrii aleg ierarhia pe liste. S-au înscris la alegerile interne 39 de membri, iar la finalul zilei se va încheia acest proces intern de votare, după care vom ști care este ierarhia de pe cele două liste, respectiv pentru Senat și Camera Deputaților. Vom depune liste complete, inclusiv suplinitori”, a adăugat Coliban.


Așa cum au specificat liderii USR Plus, candidații Alianței la alegerile parlamentare trebuie să se încadreze în criteriile de integritate.

Camelia Vlad, Nucu Jalea