ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Breasla Cârciumarilor Brașov vrea să facă parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Publicat: luni, 12 Octombrie 2020 , ora 12.20
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Îngrijorați că restaurantele ar putea fi închise de la o zi pe alta, așa cum s-a întâmplat în alte localități din țară în urma unor decizii luate la nivel local, reprezentanții Breslei Cârciumarilor Brașov solicită Prefecturii să le permită să facă parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.


Pe lângă faptul că legea permite ca agenții economici să facă parte din acest for decizional la nivel local, argumentul principal al cârciumarilor este că măsurile pentru HoReCa ar trebui luate și în urma consultării lor, ca entități direct afectate.


„Din punctul nostru de vedere este o decizie care ne afectează destul de mult și vă dați seama că suntem destul de interesați și noi să știm, concret, unde sunt focarele și ce se întâmplă exact. Este simplu să spui <de mâine se închid restaurante!> dar am vrea și noi să știm motivele pentru care se închid și dacă focarele sunt în HoReCa”, a spus președintele Breslei Cârciumarilor Brașov, Ștefan Gleveșanu.Pe de altă parte, cârciumarii spun că pot contribui la rândul lor pentru o analiză corectă a situației pandemice în Brașov, în baza expertizelor făcute în teren de fiecare administrator din domeniul HoReCa.


Pentru că lucram cu marfă perisabilă și pentru că avem câteva mii de angajați, sigur că ne-am dori foarte mult să știm cu o săptămâna înainte de a se lua o decizie în ceea ce ne privește – să ne putem face planurile, să găsim alte variante astffel încât să putem supraviețui. Și noi sperăm să ținem lucrurile sub control pentru că suntem conștienți că este sănătatea tuturor pusă în joc”, a adăugat Ștefan Gleveșanu.Asociația „Breasla Cârciumarilor Brașoveni” este formată din 16 companii din domeniul HoReCa.

Camelia Vlad