ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Contractele de salubritate ale brașovenilor, în vizorul polițiștilor locali

Publicat: vineri, 16 Aprilie 2021 , ora 12.18
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

154 de noi contracte de salubritate au fost încheiate de brașoveni, după ce polițiștii locali de la Biroul de Protecția Mediului le-au bătut la ușă și au văzut că nu aveau așa ceva.

Este vorba atât de persoane fizice, cât și juridice. Asta în urma unor controale inițiate de Poliția Locală, de la începutul anului, în cartierele Șchei, Centru, Astra, Noua și Răcădău, dat fiind că s-au înmulțit zonele transformate în depozite ad-hoc de gunoaie.

De altfel, și Radio România Brașov FM a prezentat, în urmă cu 2 zile, un caz similar, la marginea parcului Tractorul.

''Absența contractelor de ridicare a gunoiului menajer reprezintă unul dintre motivele pentru care unele zone urbane ajung să fie sufocate de gunoaie sau chiar să fie transformate în depozite ad-hoc de deșeuri. De cele mai multe ori, unii dintre brașovenii, care nu dețin nicio înțelegere cu niciun operator de salubritate, depozitează/aruncă reziduurile la întâmplare. '' a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

În altă ordine de idei, pentru a-i disciplina pe brașoveni, care fentează plata gunoiului, polițiștii vor extinde aceste controale în toate zonele din municipiu.

Aceștia vă reamintesc că dacă sunteți prinși fără a avea contract cu operatorul de salubritate, riscați amenzi între 800-1600 lei, dacă sunteți persoană fizică, sau 1600-2500 lei, în cazul personelor juridice.

Adina Chirvasă