ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” este în scenariul 2 pentru că nu au fost recepționate lucrările la corpul vechi

Publicat: luni, 24 Mai 2021 , ora 12.06
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Colegiul Național "Dr. Ioan Meșotă" este singurul din municipiu care continuă cursurile în scenariul 2, deși rata de incidență este sub 1 la mie. Asta înseamnă că toți elevii pot reveni la școală.

Însă, la "Meșotă", cursurile continuă online pentru majoritatea elevilor și numai cei de clasa a 8-a și a 12-a vin fizic la școală, din cauza infrastructurii. Spațiul nu permite pentru că disponibil este doar corpul B pentru cursuri. De altfel, într-o sesizare trimisă presei, semnată doar cu "un grup de părinți", aceștia susțin că problemele pleacă, în fapt, de la Primărie. La corpul A, cel vechi, plus sala de sport, încă din toamna anului trecut au început lucrările de reabilitare energetică. S-au încheiat de câteva săptămâni, dar mai este nevoie de ceva.

Directorul Colegiului Național "Dr. Ioan Meșotă", prof. Dorin Frîncu a declarat: "Lucrările s-au încheiat, urmează partea de semnături - partea birocratică, să zic - să semneze firma constructoare și Primăria. Până când nu se va definitiva acest lucru, noi nu putem să facem recepția lucrărilor și să intrăm în corpul de clădire vechi. În corpul nou avem 12 săli de clase și noi avem 28 de clase, în total. În Consiliul de Administrație am luat decizia să se meargă cu clasele a 8-a și a 12-a fizic, pentru că oricum am împărți, nu putem să aducem 28 de clase în 12 săli".

Inițial s-a discutat ca elevii să vină în 2 schimburi, dar, între timp, direcțiunea, reprezentanții Inspectoratului Școlar și ai Primăriei au mai avut o întâlnire, în care s-a discutat această problemă. După aceea, părinții susțin că au primit mesajul că doar cei de a 8-a și a 12-a vor veni la școală. În total, sunt 6 clase de a 12-a și o clasă de a 8-a.

Directorul de la Coelgiul Meșotă a spus că a fost asigurat că în maximum o lună va fi făcută recepția lucrărilor.

De cealaltă parte, reprezentanții municipalității spun că acest contract este încă în derulare, ba chiar, recepția va fi făcută mai repede decât era estimat. Mai exact, termenul pentru finalizarea lucrărilor este martie 2022. Acum, spun reprezentanții Primăriei, mai trebuie făcute o serie de lucrări, pentru a respecta reglementarile ISU in vigoare. Însă, acestea vor fi încheiate peste vară, când va fi făcută și recepția. În toamnă, copiii vor putea intra și în corpul A.

Adina Chirvasă