ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania
Urmează:
7.00
Radiojurnal Radio România

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Dinozaurul Magyarozaurus Dacicus va „sărbători” Ziua Pietrei la Racoș

Publicat: joi, 19 August 2021 , ora 15.48
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Racoșul va fi din nou în sărbătoare în acest sfârșit de săpătămână. Asociația Carpaterra, în colaborare cu Consiliul Județean și Primăria Racoș organizează a patra ediție a festivalului "Ziua Pietrei".

"Mă bucur, în primul rând, pentru că evenimentul are continuitate. Ziua Pietrei se află la a patra ediție. Este un eveniment care se desfășoară în zona Rupea, în zona Racoș și este un eveniment extrem de important fiindcă pune în valoare tot acest patrimoniu pe care îl avem în acea zonă, fie că vorbim de Castelul Sukosd-Bethlen, de Lacul de Smarald sau de oricare dintre celelalte obiective care sunt în jurul Racoșului", a declarat în conferința de presă susținută astăzi președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea:

Festivalul se va desfășura pe durata a două zile, sâmbătă și duminică (21 și 22 august 2021), și va conține, pe lângă evenimentele tradiționale, mai multe momente în premieră.

Președintele Asociației Carpaterra, Cătălin Cantor, a enumerat: "Geoparcul dinozaurilor «Țara Hațegului» va veni cu un dinozaur, Magyarozaurus Dacicus, care va fi amplasat în curtea castelului. Vor fi aduse ouă de dinozauri, molari de mamut și tot felul de amoniți și roci spectaculoase. Vom avea parte și de o comparație între lava de la Racoș, pietrele, rocile Racoșului și cea mai proaspătă lavă din lume, de la vulcanul din Islanda".

De asemenea, nou va fi spectacolul de teatru din incinta Castelulul Sukosd-Bethlen, «Scuzați, pardon, m-am răzgândit», cu Luminița Bucur și Oleg Apostol și un recital spectaculos la Lacul de Smarald, duminică, de la ora 15:00.

Ca de obicei, pe lângă evenimentele care se vor petrece la Castelul Sukosd-Bethlen, la Coloanele de Bazalt și la Lacul de Smarald, vor avea loc și excursii.

"Anul acesta vom mai avea o excursie către Tipia Racoșului. Este una inedită, într-un loc foarte sălbatic. În cazul în care nu aveți cu ce să veniți până la locul de plecare, vor fi căruțe care vor transporta turiștii de la Castelul Sukosd-Bethlen până la locul de pornire în excursie, adică la baza carierei Somosmaly", a adăugat Cătălin Cantor,

Nu vor lipsi excursia ghidată în complexul geologic, târgul de produse locale, atelierele pentru copii și adulți, dansurile populare din zonă sau obișnuitul concert, care, anul acesta, va avea loc în complexul geologic Racoșul de Jos.

Sorin Țârcă