ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Dezvoltare personală, limbi străine sau SF. Ce caută tinerii care au vizitat Târgul de Carte Gaudeamus

Publicat: vineri, 27 August 2021 , ora 10.25
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
La Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, care are loc zilele acestea în Piața Sfatului din Brașov, a fost infirmată categoric teoria conform căreia tinerii nu mai citesc.


Câțiva dintre ei ne-au spus și care sunt preferințele lor în materie de lectură:

“Mă interesează ceva pe limbă străină, germană sau franceză, că vreau să învăț germana pe viitor și mă interesează pe domeniul ăsta. Sper să găsesc ceva pe gustul meu, ofertele mi se par chiar ok”, ne-a spus un tânăr.


Nu știu dacă mă uit în mod special după ceva, vreau să văd cât mai multe cărți și ce ofertă au. Chiar îmi place ce am văzut până acum. Când aleg o carte, în ultimul timp am citit mai mult SF, dar citesc cât mai multe genuri”, a precizat o brașoveancă.


“În mod special am căutat pentru dezvoltare personală, în anturajul meu și în rândul tinerilor de 30 de ani cam...am luat câteva cărți bune, nu știam de ele, am văzut titlurile și ce m-a atras am cumpărat”
, a adăugat o tânără din Piața Sfatului.


Unul dintre expozanți, Mariana Tănasie, ne-a confirmat că tinerii sunt încă atrași de cărți:

Sunt foarte atrași de carte și merg foarte mult pe cărțile motivaționale, de dezvoltare personală, cultură generală, istorie și chiar îi vedem că sunt foarte interesați, lăsând la o parte povestea că citim online sau citim pe net, ei citesc fizic ca să spunem așa, sunt foarte mari iubitori de carte”, a explicat Mariana Tănasie.


Târgul de Carte Gaudeamus Radio România este deschis în Piața Sfatului până duminică, inclusiv. Poate fi vizitat în intervalele orare 9.00-14.00 și 16.00-21.00.

Radio România Brașov FM