ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Brașovul va finanța un proiect de reparație capitală a Spitalului raional „Ștefan Vodă” din Republica Moldova

Publicat: marți, 28 Septembrie 2021 , ora 13.01
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități

Dacă aleșii județeni nu se vor opune, Consiliul Județean Brașov va participa cu suma de 400.000 de lei la reabilitarea unui imobil ce aparține Spitalului raional „Ștefan Vodă” din Republica Moldova.


Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 30 septembrie.


“Avem în acest proiect reabilitarea spitalului, clădire care se află într-un stadiu oarecum avansat de degradare. Suma pe care am alocat-o este suma pe care o avem disponibilă la nivelul Consiliului Județean. Sperăm să reabilităm - cel puțin în primă fază – acoperișul, fațada, urmând ca cei din Republica Moldova să continue cu proiectul lor pentru dotări și amenajare spații. Cred că, dacă se va implementa, va fi un plus pentru lupta împotriva pandemiei din Republica Moldova”, a spus directorul executiv adjunct al Direcției Management Proiecte din cadrul CJ Brașov, Petru Nechifor.


Valoarea totală a proiectului comun de investiții propus spre finanțare de partenerii din Republica Modova este de peste 493.000 de lei, Consiliul Județean Brașov contribuind cu 84,5% din suma necesară.


În imobilul care va fi reabilitat sunt amplasate secția consultativă, maternitatea, secția obstetrico-ginecologică și laboratorul, potrivit administrației raionale Ștefan Vodă din Republica Moldova.


Nu este prima oară când administrația județeană își ajută partenerii de peste Prut:


Suntem înfrățiți cu raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova încă din 2017. Noi credem că lucrurile concrete sunt cele care cimentează un parteneriat de genul acesta. Noi am mai avut un proiect acum 2 ani pentru o reabilitare a unei școli. În funcție de pioritățile pe care și le propun și ei, vom încerca să finanțăm și alte proiecte care ajută cetățenii de acolo. Domeniile finanțate sunt învățământul și sănătatea”, a adăugat Petru Nechifor.

Camelia Vlad