ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Masa caldă” pentru elevii din comunitățile vulnerabile continuă și în 2022

Publicat: miercuri, 29 Decembrie 2021 , ora 19.07
Sursa foto: radiooltenia.ro
Sursa foto: radiooltenia.ro

„Masa caldă”, programul pilot de suport alimentar pentru elevi din comunități vulnerabile, continuă și în 2022, potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern.

În total, este vorba despre 150 de unități școlare din toată țara. Din județul Brașov, incluși în program sunt elevi din ciclurile primar și gimnazial din școlile din Părău, Ticușu și Lisa.

Programul presupune acordarea unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei pe beneficiar, incluzând TVA.

Se vor distribui produse alimentare obținute în unități autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, în conformitate cu prevederile legislației sanitar-veterinare.

Programul se derulează în paralel cu alte programe similare implementate și cu sprijinul autorităților publice locale. Acesta este al treilea an de desfășurare a programului pilot, iar menirea lui este să sprijine preșcolarii și elevii din clasele primare și gimnaziale, din comunitățile vulnerabile, pentru reducerea abandonului școlar.

Adina Chirvasă