ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Numărul focarelor de pestă porcină, în scădere

Publicat: marți, 11 Ianuarie 2022 , ora 16.51
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Numărul de focare de pestă porcină africană este în scădere, atât la nivel județean, cât și la nivel național.

În acest moment, în județul Brașov este activ doar focarul de la Făgăraș unde, în Ajunul Crăciunului, a fost descoperită boala într-o gospodărie individuală.

Cu o zi înainte, în 23 decembrie 2021, a fost confirmat și cel mai recent caz de pestă la un mistreț.

„Am avut la nivelul gospodăriilor populației 5 focare. 4 sunt stinse. La ora actuală mai avem unul nestins, cel de la Făgăraș. (...) Ancheta este în desfășurare alături de IPJ Brașov, respectiv Poliția Făgăraș, într-o exploatație non profesională deținută de un proprietar cu 31 de capete”, a explicat directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Irina Holerga.

La Făgăraș sunt în vigoare măsuri pe cele două zone, una pe o rază de 3 kilometri și alta pe o rază de 10 kilometri
(vezi aici).

Anul trecut, pesta porcină africană a afectat serios efectivele din fermele din județul nostru. Focarele au fost inactivate, iar acum urmează să fie aduse animale santinelă. Dacă acestea vor rămâne sănătoase, fermele își vor putea repopula efectivele.

Sorin Țârcă