ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

150.000 de lei, în loc de 900.000, pentru apărarea Primăriei în instanță

Publicat: duminică, 13 Februarie 2022 , ora 21.19
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Au cerut 900.000 de lei, au primit 150.000 de lei. Este vorba despre cheltuielile judiciare reprezentând onorarii ale avocaților externi care să reprezinte Primăria în instanță, sume pe care departamentul de specialitate le-a solicitat a fi prinse în bugetul local pe anul 2022. Aleșii locali au considerat că suma de 150.000 este mai potrivită.

Municipalitatea are încheiat un contract de reprezentare cu un avocat extern, care o apără, în prezent, în procesele cu firma ce gestiona parcările publice.

Suma pe care noi o avem în vedere cred că este acoperitoare pentru a continua acest 4 dosare, iar restul sumei, din punctul meu de vedere, nu are niciun fel de justificare. De asta și solicităm reducerea, pentru că nu există în nota de fundamentare alte dosare care să necesite reprezentare juridică din partea unui avocat. În plus, trebuie să aveți în vedere execuția bugetară de anul trecut, când ați contractat servicii juridice cu doamna Trandafir și, cu toate acestea, s-au cheltuit pe tot anul 250.000 de lei. Cu atât mai mult vă întreb de ce trebuie să alocăm 900.000 de lei”, a spus consilierul local Pamela Diaconu.

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a subliniat, însă, că la construirea bugetului, lucrurile sunt altfel luate în calcul.

“Eu înțeleg așa: dacă noi nu am avea acuma niciun dosar pe rol, nu am prinde bani, lucru care este, dintr-o perspectivă a arhitecturii bugetare, profund greșit. A avea bani pe capitolul respectiv și a avea o sumă alocată în perspectiva unor potențiale litigii este varianta corectă. Avem nevoie de acest capitol care să fie unul corect dimensionat. Corecta fundamnetare nu se face pornind de la dosarele pe rol și atât, ci de la potențial și de la perspective. Dacă banii respectivi nu se cheltuie, evident, spre finalul anului pot fi redistribuiți. Aceasta este varianta corectă și nu invers, în care nu punem bani și, dacă va mai fi nevoie, vom face o rectificare”, a spus Allen Coliban.

Un alt amendament care a trecut cu o sumă mai mică decât cea solicitată este cel referitor la cotizația municipiului pentru Agenția Metropolitană Brașov. Aceasta din urmă a cerut 3,2 milioane de lei, a primit 2 milioane de lei.

De asemenea, mai puțini bani față de cât au cerut au primit și cei de la Asociați Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului. De la peste 3 milioane, la 2,5 milioane lei.

Aleșii locali au susținut că, dacă va fi nevoie, sumele pot fi suplimentate la rectificări, în cursul acestui an.

Adina Chirvasă