ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Litigiul cu proprietarii Grădiniței 13, reactivat

Publicat: vineri, 1 Aprilie 2022 , ora 8.59
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Părinții cu copiii la Grădinița nr. 13, de pe strada Agrișelor, au fost înștiințați, printr-un mesaj, că nu vor mai putea intra în clădire cu copiii și nici în curte, din cauza unui litigiu între municipalitate și proprietarii clădirii și terenului.

Litigiul dateză încă de dinainte de pandemie, iar în 2019, administrația locală de la acea vreme obținuse o ordonanță președințială pentru a intra în unitate, după ce proprietarii blocaseră accesul.

Au urmat procese în instanță, pierdute, însă, de municipalitate și s-a ajuns la o înțelegere, care a fost, ulterior, denunțată. 

”În anul 2020, am pierdut procesul pentru clădire astfel că, anul trecut, am semnat un contract de închiriere a clădirii pentru a funcționa în continuare grădinița, valabil pe 10 ani. În acel moment, exista în derulare încă procesul pentru teren. Am pierdut și procesul pentru teren. Avocatul celor doi proprietari au transmis o ofertă către municipalitate pentru a cumpăra atât terenul, cât și clădirea. Suma solicitată, din punctul nostru de vedere, este foarte mare, inclusiv față de expertiza pe care au facut-o ei, este dublă. Tocmai de aceea am solicitat amânarea executării clădirii pentru o perioadă astfel încât să avem timpul necesar să face propria expertiză și, bineînțeles, să începem discuțiile cu cei doi proprietari pentru a găsi o soluție convenabilă pentru ambele părți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Municipalitatea spune că unitatea nu va fi evacuată, deocamdată, iar copiii vor merge în continuare la grădiniță. Sunt aproximativ 100 de copii care frecventează grupele acestei grădinițe, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur:

”Dacă ei nu vor cădea la o înțelegere în ceea ce privește contractul și derularea sa pe viitor, atunci va trebui să găsim o soluție pentru relocare copiilor din clădirea respectivă, dar trebuie să ținem cont de faptul că sunt peste 100 de copii în acea clădire, iar relocarea lor într-o zona apropiată este, cel putin la momentul acesta, aproape imposibilă.
Adina Chirvasă