ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aplicație informatică pentru înregistrarea copiilor ucraineni aflați în România

Publicat: sâmbătă, 7 Mai 2022 , ora 13.12
sursa: SRR
sursa: SRR

Copiii ucraineni aflați în România vor putea fi înregistrați într-o aplicație informatică, indiferent dacă sunt sau nu alături de familie.

Platforma va fi dezvoltată și adaptată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, în colaborare cu UNICEF România și "Salvați copiii".

De la începutul conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei în România au ajuns aproape 40.000 de copii din țara vecină, care au trecut granița cu părinții sau neînsoțiți. Potrivit datelor oferite de autorități, 31 de copii ucraineni au ajuns chiar singuri în România.

Aplicația pe care Ministerul Familiei, împreună cu UNICEF și "Salvați copiii" o pregătește, prevede ca, prin proceduri clare, autoritățile să știe despre locul în care se află copiii ucraineni rămași în România, chiar dacă sunt alături de părinți sau rude.

În acest fel, autoritățile pot interveni în cazul apariției unei situații de risc pentru copii și pot garanta accesul acestora la educație, servicii medicale sau sociale. Aplicația dezvoltată de UNICEF a fost utilizată cu succes în cazul altor state, pe fondul afluxului de persoane refugiate din cauza războiului.

Potrivit ministrului familiei, Gabriela Firea, în grija statului român, în acest moment, sunt 255 de copii din sistemul de protecție al Ucrainei.

De la începutul conflictului armat, aproximativ 2.700 de copii neînsoțiți au fost luați în evidență de serviciile sociale din România. Cei mai mulți copii doar au tranzitat țara noastră

RADOR