ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se caută organizatori de evenimente culturale pentru Brașov. Primăria pune la bătaie 3 milioane de lei

Publicat: luni, 9 Mai 2022 , ora 18.42
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Municiplitatea a lansat, astăzi, apelul de proiecte pentru finanțarea proiectelor culturale prin Ghidul de finanțare.

Pentru acest segment sunt alocați, în total, 3 milioane de lei, iar operatori culturali care vor să organizeze evenimente cu bani de la Primărie trebuie să știe că, față de edițiile anterioare, programul are câteva noutăți.

Am lansat apelul de finanțare, iar noutatea acestui an este că sunt încurajați și operatorii debutanți. Astfel că avem trei categorii de proiecte pentru care aceștia pot solicita finanțare, proiecte finanțate cu sume până în 70.000 de lei, proiecte care se încadrează între 70.000 și 150.000 de lei, și proiecte mari, de până la 250.000 de lei, la care partea de cofinanțare este de 25%. De asemenea, o noutate este că, începând din acest an, proiectele vor putea fi depuse și online, pe platforma primăriabrașovenilor.ro”, a explicat viceprimarul municipiul Brașov, Flavia Boghiu.

Și în acest an, finanțările se vor acorda pe categorii de activități culturale, 11 la număr, astfel încât concurența între proiectele operatorilor culturali să se facă în cadrul aceleiași arii tematice.

Data limită pentru depunerea propunerilor este 9 iunie, ora 12.00.

Ulterior, proiectele vor fi evaluate de o comisie formată din 3 consilieri locali și 4 pecialiști, numiți prin dispoziție de primar, cu drept de vot.

Pentu cei 4 specialiști, municipalitatea a lansat un formular de înscriere a candidaturilor, disponibl inclusive pe pgina de facebook, dintre care urmează a fi selectați aceștia.

Adina Chirvasă