ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un candidat eliminat de la testul de limbă maternă, la Evaluarea Națională

Publicat: vineri, 17 Iunie 2022 , ora 13.49
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro

Un candidat de la Școala Nr.12 din Brașov care a susținut, astăzi, proba la limba și literatură germană, în cadrul Evaluării Naționale, a fost eliminat din examen, după ce a fost prins cu telefonul asupra sa. 

“Conform metodologiei, lucrarea acestuia a fost notată cu nota 1, fiindu-i anulat întreg examenul de Evaluare Națională. Acest absolvent nu va putea participa în prima etapă a admiterii în clasa a IX-a, ci doar în cea de-a doua etapă, pe locurile rămase libere după prima repartiție”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Șccolar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Proba de limba și literatura maternă a fost susținută, astăzi, doar de cei care au studiat în limbile minorităților naționale, respectiv 356 de elevi din clasele de germană sau maghiară din județ. Primele rezultate la Evaluarea Națională vor fi afișate în 23 iunie. Cei nemulțumiți pot face contestații în 23 și 24 iunie, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 30 iunie. În luna iulie, absolvenții de gimnaziu intră în procesul admiterii la liceu. 

“În perioada 4 - 11 iulie, candidații care au participat la toate probele Evaluării Naționale sunt așteptați la unitățile școlare la care au absolvit clasa a VIII-a pentru a completa opțiunile în fișele de admitere. Absolvenții vor fi însoțiți de părinți sau tutori legali și vor fi îndrumați și asistați de către profesorii diriginți, pentru completarea corectă a opțiunilor în fișe”, a adăugat Valentin Bucur.

Repartizarea computerizată la liceu va avea loc în data de 14 iulie.

Adina Chirvasă