ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

"Welcome to the Balkans!" concurs național de benzi desenate pentru tineri

Publicat: joi, 8 Septembrie 2022 , ora 13.35
Sursa foto: Facebook / Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov
Sursa foto: Facebook / Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov

Asociația Forums împreună cu Muzeul Județean de Istorie Brașov organizează a IV-a ediție a Concursului național de benzi desenate pentru tineri, în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2022.

Participanții vor avea ca misiune prezentare istoriei Balcanilor într-o manieră care să constituie o invitație la descoperirea calităților popoarelor balcanice.

“Ai auzit de multe ori că a fi «balcanic» nu este tocmai ceva bun? Hai să promovăm unicitatea balcanilor și să demontăm acest mit. Istoria, mitologia, muzica, bucătăria Balcanilor este plină de exemple pozitive. Descoperă-le, expuneți viziunea în lucrarea ta și invită-ne în lumea ta balcanică. Pentru că este un patent balcanic umorul va fi apreciat. Dacă ai între 12 și 17 ani, faci bandă desenată și ești interesat de istorie, desenează cel puțin o planșă pe subiectul «Balcanii în istorie» și apoi trimite fotografia planșei, alături de numele tău întreg, vârsta și un număr de telefon mobil, la adresa <salonbdbrasov@gmail.com>, până cel mai târziu pe 07 octombrie”, au transmis organizatorii evenimentului.

Un juriu format din artiști de bandă desenată va analiza lucrările trimise, iar persoanele selectate vor trimite mai apoi planșele scanate la o rezoluție de minim 300 dpi.

Benzile desenate vor fi expuse în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2022, dar și la Festivalul Balcanic al Tinerilor autori de benzi desenate din Leskovac 2023, în Serbia, cel mai important eveniment anual dedicat tinerilor autori de benzi desenate din țările balcanice.

De asemenea, cele mai bune lucrări vor fi premiate.

Sursa foto: Facebook / Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov 

Radio România Brașov FM