ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înfrățirea Cracoviei cu Brașovul, o prioritate pentru ambasadorul Poloniei la București

Publicat: marți, 20 Septembrie 2022 , ora 15.54
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Excelența Sa Maciej Lang, ambasadorul Poloniei la București, a discutat, astăzi, cu primarul Allen Coliban despre accelerarea procedurii de înfrățire a orașelor Brașov și Cracovia.

Proiectul a fost anunțat de municipalitate încă de anul trecut.

„Cracovia este interesată de formalizarea relației cu Brașovul. Cracovia este un oraș cu experiență și potențial mare din puncte de vedere turistic. În trecut, era cea mai populară destinație de weekend din Europa, iar cooperarea și schimbul de experiență cu Brașovul din acest punct de vedere ar fi foarte utile. Trebuie să ne folosim experiența, memoria, trecutul pentru a ne dezvolta orașele”, a declarat Excelența Sa Maciej Lang.

Liniile principale pe care se poate colabora cu Brașovul sunt pe partea economică, de investiții, în domenii precum industria auto, IT și energie verde, dar și din punctul de vedere al educației și pregătirii forței de muncă, a explicat primarul Allen Coliban.

„În primă fază, vom organiza evenimente și întâlniri comune, cu caracter cultural, pentru a strânge relația de colaborare dintre cele două orașe. Vor urma apoi întâlnirile la nivel de administrații și obținerea avizului necesar de la Ministerul de Externe”.

Cracovia este al doilea oraș ca mărime și unul dintre cele mai vechi din Polonia, fiind capitala țării până în 1596. Are o populație de circa 780.000 de locuitori, zona metropolitană cuprinzând aproape 8 milioane de persoane.

În mod tradițional, Cracovia a fost considerată ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural și științific, fiind chiar desemnată Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2000 de către Uniunea Europeană.

Radio România Brașov FM