ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bani pentru modernizarea sistemului de intervenție în situații de urgență

Publicat: joi, 3 Octombrie 2019 , ora 11.39
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Modernizarea sistemului de intervenție în situații de urgență, acordarea de subvenții agricultorilor și stabilirea despăgubirilor pentru proprietarii de terenuri aflate pe traseele unor viitoare autostrăzi, s-au aflat pe ordinea de zi, de miercuri, a Guvernului.

Peste 231 de milioane de lei vor fi investite, spune premierul Viorica Dăncilă, pentru modernizarea vechiului sistem care asigură interoperabilitatea instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Inițiatorii consideră că acest proiect va avea un impact benefic asupra calității vieții cetățenilor, întrucât ar permite diminuarea pierderilor umane și ar crește gradul de siguranță.

Tot miercuri, executivul a aprobat și cuantumul subvențiilor pentru sectorul vegetal și zootehnic.

Premierul a declarat că aceste plăți vor începe în data de 16 octombrie.

De asemenea, Executivul a aprobat acordarea de despăgubiri de peste 5,6 milioane lei pentru imobilele aflate pe amplasamentul autostrăzii București-Brașov, dar și pentru cele aflate pe amplasamentul pasajului suprateran Centura București-Domnești


Mihai Cojocaru