ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cabana Babele nu mai primește turiști de mai bine de 4 ani

Publicat: marți, 5 Noiembrie 2019 , ora 10.08
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Una dintre cele mai cunoscute cabane din Munții Bucegi nu mai primește turiști de mai bine de 4 ani. Cabana Babele are camerele încuiate pentru toți cei care vor să înnopteze aici.

Dacă îi prinde noaptea pe traseele montane, oamenii au de mers în jur de două ore până la primul adăpost. De câțiva ani, mai mulți iubitori ai muntelui încearcă să găsească o soluție pentru a o readuce în circuitul turistic. Din păcate fără succes. 

Cabana Babele este singura de pe Platoul Bucegi, se află chiar lângă stația de telecabină, astfel că ar fi un loc perfect pentru turism, asta pentru că pe lângă oamenii care merg pe crestele munților, aici ar putea înnopta și cei care ajung cu instalația pe cablu sau cu mașina după o plimbare de aproximativ o oră.

Cele mai apropiate cabane sunt la Piatra Arsă, sau la Vârful Omu, dar la aproximativ două ore de mers. Dacă te prinde noaptea pe traseu, doar cortul te mai salvează.

Cabana Babele a împlinit 82 de ani. Din păcate scopul pentru care ea a fost ridicată nu mai prezintă importanță pentru cei care acum o administrează. Ea avea peste 100 de locuri de cazare, acum, aici se poate doar servi masa.

Sorin Secli