ACUM:
8.00
Radiojurnal

Știri din Brașov Înapoi

125 de ani de la nașterea lui Sică Alexandrescu

Publicat: marți, 10 August 2021 , ora 10.14
125 de ani de la nașterea lui Sică Alexandrescu se împlinesc duminică, 15 august, iar teatrul brașovean, care îi poartă numele a pregătit o serie de evenimente pentru a-și omagia patronul spiritual.


Astfel, de la orele 15.00 este Ziua Porților Deschise, urmând ca de la 18.00 să fie o dezbatere. La aceasta vor participa dramaturgul Mihai Ignat și Iulian Cătălui, critic și istoric literar. Seara se va încheia cu spectacolul „Un bilet spre fericire”, de Spiró György.


Regizorul Sică Alexandrescu a obținut titlul de Maestru Emerit al Artei din Republica Populară Română „pentru merite deosebite, pentru realizări valoroase în artă și pentru activitate merituoasă”, iar ulterior a primit și titlul de Artist al Poporului. A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa I „pentru activitate îndelungată în teatru și merite deosebite în domeniul artei dramatice” și cu Ordinul Steaua Republicii Socialiste România clasa a II-a „pentru merite deosebite în opera de construire a socialismului, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la constituirea Partidului Comunist Român”.

Adina Chirvasă