ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Avocatul Poporului cere modernizarea parcului de ambulanțe din Brașov

Publicat: joi, 12 Mai 2022 , ora 14.21

Potrivit informațiilor apărute în presa locală în luna aprilie a acestui an, dar și în urma reluării unei sesizări ce există încă din luna decembrie a anului 2020, Biroul Teritorial al Instituției Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la situația critică a ambulanțelor din Brașov.

Astfel, Avocatul Poporului a făcut din nou o adresă, semnată în data de 3 mai, către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și către Departamentul pentru Situații de Urgență pentru îmbunătățirea situației.

”Aceste recomandări au fost emise într-adevăr către conducerea celor două autorități, atât către domnul doctor Raed Arafat, cât și către domnul domnul general-locotenent Diamandi Dan Paul, care este inspectorul general la nivelul IGSU. În urma demersurilor întreprinse, a rezultat că situația nu s-a schimbat, parcul de autosanitare era învechit, la nivelul Serviciului de Ambulanțe al Județului Brașov, în proporție de 2/3, iar 54 de autosanitare din perioada 2007-2008, ar fi trebuit să fie înlocuite în perioada 2017-2020”, a precizat coordonatorul Biroului Brașov al Instituției Avocatului Poporului, Cătălina Dinu, la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România Brașov FM.

După cum a declarat coordonatorul din Brașov al Avocatului Poporului, promisiuni din partea celor două conduceri cu privire la modernizarea parcului de ambulanțe au fost, doar că până în prezent nimic nu s-a concretizat.

”În urma reluării demersurilor a rezultat că nu a fost aprobată finanțarea prin PNRR a celor 700 de ambulanțe propuse de Ministerul Afacerilor Interne, dar că se fac demersuri pentru identificarea unor noi surse de finanțare pentru această achiziționare”, a adăugat Cătălina Dinu.

Cele două insituții au acum la dispoziție 45 de zile pentru a veni cu un răspuns către Avocatul Poporului.

Citește și: Ambulanțe vechi și personal puțin, la Brașov

Ruxandra Stoica