ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Cei mai valoroși sportivi și antrenori din 2021 au fost premiați de Consiliul Județean

Publicat: joi, 9 Decembrie 2021 , ora 13.00

La Consiliul Județean Brașov a fost organizată, astăzi, într-un cadru restrâns din cauza pandemiei de coronavirus, premierea sportivilor care au obținut rezultate notabile atât la individual, cât și pe echipe, la campionate naționale, europene, balcanice și mondiale.

În total, 200 de sportivi și antrenori brașoveni de la 19 cluburi au primit premii în bani, în funcție de performanțe.

Am făcut în așa fel încât încă din anul 2016 de când am devenit președinte CJ Brașov să răsplătim performanța atât la nivel sportiv, cât și educațional. Am avut parte, atât anul acesta cât și anul trecut, de competiții mult mai restrânse, de mult mai multe probleme în organizarea competițiilor. Drept dovadă avem și o prezență mai mică din punct de vedere al rezultatelor obținute”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

În premieră, anul acesta, Brașovul a avut un campion național la box, pe Marcel Nistreanu, de la clubul Ursache Box Brașov.

„Noi, ca și club privat, am reușit după mult timp să aducem o medalie de aur la Brașov. A fost un an greu, am tras tare, am muncit, dar am reușit să aducem performanțe la Brașov. Vom munci și mai mult și încercăm pe viitor să aducem cât mai multe medalii, să ducem boxul brașovean unde era odinioară. (...) Sportivul este Marcel Nistreanu, a participat la categoria 71 de kg, este originar din Republica Moldova. Băiatul este selectat pentru a participa la Olimpiadă în 2024”, a spus antrenorul Daniel Ursache.

Nicu Robert Andrei este un alt pugilist legitimat la CSM Brașov, dublu medaliat în acest an:

În februarie am avut Cupa României, am obținut locul 3, medalie de bronz, iar în iulie am avut Campionat Național, la fel locul 3, medalie de bronz. (...) Sperăm anul acesta să ne pregătim mult mai bine și să aducem o medalie de aur. (...) Îmi place când sunt în ring, când boxez. Mă simt bine. E periculos, te-au avertizat părinții? Sunt mici daune, dar le acceptăm, ne protejăm cum putem”, a spus Nicu Robert Andrei.

Bugetul total alocat de Consiliul Județean Brașov pentru această premiere a fost de 220.000 de lei.

Radio România Brașov FM