ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Colindători în plină vară în Centrul Brașovului (AUDIO / VIDEO)

Publicat: vineri, 30 Iulie 2021 , ora 17.25
Corul Resurrectio din Moinești

În trecere prin orașul nostru, mai mulți tineri din Corul Resurrectio din Moinești, județul Bacău, au organizat pe loc un adevărat spectacol pe str. Republicii, chiar sub ferestrele redacției Radio România Brașov FM.

Momentul inedit a fost interpretarea unei colinde (audio atașat).

Noi suntem parte din corul Resurrectio și suntem în tranzit. Venim din Prahova - am fost acolo la părintele Nicolae Tănase și suntem în trecere prin Brașov”, ne-a spus prof. Gabriela Biea, dirijor.


Tinerii, cei mai mulți elevi de liceu, câțiva deja studenți, au recunoscut că pasiunea de a cânta în acest cor i-a unit ca într-o familie, iar cei care îi ascultă ar trebui să simtă emoția pe care ei încearcă să o transmită, pentru că pun suflet în ceea ce fac.

„Eu în curând intru în ultimul an la Facultatea de Psihologie din Iași și chiar dacă nu mai fac parte din corul liceului, nu mă pot despărți. Cu orice prilej, când mă anunță doamna profesoară că mergem acolo să cântăm, chiar dacă sunt la facultate, îmi dau silința să particip și eu. E o familie frumoasă. Dacă vezi 40 de persoane, tu trebuie să auzi una singură. Cam asta suntem și noi – mulți dar suntem o voce”, a spus Maria, membră a corului.

Prestația tinerilor pe stradă a impresionat trecătorii, localnici sau turiști. Mai mult, un canadian aflat de câteva zile în Brașov chiar s-a oprit să îi asculte îndelung pe artiști, iar la final s-a oferit să îi însoțească în periplul lor prin țară.

Am văzut un grup și am crezut că sunt niște elevi care fac un tur al Brașovului, dar m-am înșelat - era un cor și m-au invitat să îi ascult. Când i-am ascultat, am rămas extrem de impresionat de ei, sunt minunați”, a spus turistul canadian.

Artiștii băcăuani au vizitat câteva dintre obiectivele turistice ale zonei noastre, printre care Poiana Brașov, după care au plecat să concerteze în alte zone ale țării.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Corul Resurrectio din Moinești
Camelia Vlad