ACUM:
13.15
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Cum se „plombează” gropile în județul Brașov

Publicat: marți, 18 Februarie 2020 , ora 18.24

Condițiile meteo nefirești de blânde din acest sezon sunt și în avantajul drumarilor, care au mai puține gropi de plombat față de anii anteriori.

Horia Stancu, șeful Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov, a explicat într-o intervenție la Radio România Brașov FM cum se acționează pentru cosmetizarea acestor gropi, pentru o siguranță sporită în traficul de pe drumurile naționale:

"Fenomentul de îngheț - dezgheț nu a apărut atât de des. Atunci se infiltează apa în corpul drumului și așa apar gropile. Se intervine zilnic. Astupăm gropi acolo unde este nevoie. Nu o facem cu asfalt cald, ci lucrăm cu mixtură stocabilă asfaltică".

Horia Stancu a afirmat că, la Brașov, Direcția are în dotare un aparat de ultimă generație cu care se astupă gropile apărute pe drumurile naționale după astfel de perioade:

"Acest aparat încălzește, practic, stratul suport. Are un buncăr în care se încălzește mixtura asfaltică, reciclată, pe care o frezăm în sezonul cald. Punem un agent de întinerire și așa iese plomba. Este mult mai ieftin, practic. Trebuie să discutăm și despre bani, până la urmă.".

La nivelul Direcției se dorește ca în acest an, când vremea va permite, să se facă mai multe cosmetizări în zonele critice: "DN11, relația cu județul Covasna, DN10, pasajul de la Hărman, Prejmer și înspre Teliu.", a adăugat Horia Stancu.

Despre giratoriul montat provizoriu pe Șoseaua Cristianului, Horia Stancu a spus că va fi menținut până spre sfârșitul anului, când se preconizează că vor fi încheiate lucrările pe bucata de autostradă Cristian-Râșnov, iar giratoriul va fi mutat.

Camelia Vlad