ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

De 8 Martie, cadourile dulci sau extravagante, la mare căutare

Publicat: luni, 8 Martie 2021 , ora 12.00

De Ziua Femeii fiecare se gândește să ofere cadoul perfect. Tradiționalele aranjamente florale au rămas istorie anul acesta, iar la mare căutare sunt cadourile dulci sau cele extravagante.

Așa se face că bărbații, din comoditate sau frica de a nu da greș, au apelat la producatorii de dulciuri, din cetatea Brașovului pentru a fi siguri că surpriza lor va avea un gust fin, de neuitat.

Producatorii de dulciuri, spun că anul acesta, comenzile pentru 8 Martie sunt mai multe față de anul trecut, semn că pandemia i-a făcut pe oameni să iasă din rutină și să-și exprime prețuirea și prin cadouri dulci unicat.

Cele mai căutate sunt bomboanele fondante sau prăjiturile cu cremă din ciocolată ce au un aspect deosebit.

,,Aș putea spune că pandemia a schimbat ideile de cadouri. Oamenii vor să facă și surprize dulci, iar ciocolata pare să fie ,,vedeta'' anul acesta. Mai exact, ciocolata sub toate formele ei - de la bomboanele fondante la torturile cu tematică de Mărțișor. Cele mai căutate cadouri dulci sunt torturile decorate cu fructe roșii și ciocolată albă. Prețurile variază între 40 și 65 lei-kg'' a declarat Alina Samoilă, managerul unei cofetarii din cetatea Brașovului.

Sunt și bărbați care știu că bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Așa se face ca ei au optat pentru cadouri extravagante, precum accesoriile din mărgele sau pietre semiprețioase, toate lucrate manual.

Iuliana Gruia este artizan și spune că anul acesta, comenzile pentru astfel de cadouri au explodat:

,,Oamenii au vrut să fie diferiți și au vrut să transforme clasicul aranjament floral într-unul care persistă ani buni. Bărbații au optat pentru cadouri creative și sublime. Spun asta pentru că anul acesta, aranjamentele pe care le-am propus sunt cele din mărgele de sticlă în combinații cu cristale de cuarț, toate lucrate manual. La mare căutare au fost colierele din flori din mărgele și cristale de cuarț, accesorii care nu mor niciodată''.

8 martie a fost declarată Ziua Internațională a Femeii în 1910, la New York.

Adina Milea