ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Prima zi de testare rapidă a copiilor din unitățile școlare din județ

Publicat: luni, 6 Decembrie 2021 , ora 16.13

125 de copii și elevi, din 6 unități de învățământ din județ sunt testați la școală, înainte de începerea orei. Este vorba despre Școala și Grădinița din Beclean, Școla și grădinița din Fundata, Școala din Boholț și Grădinița din Șercăița.

Testarea elevilor cu testele rapide antigen, din salivă, a început, efectiv, de astăzi, acestea fiind distribuite elevilor acasă pentru a fi testați de părinți, în marea majoritate a unităților care au ales testarea la domiciliu.

„În cele 379 de unități școlare din județ, din totalul celor 411 în care activitatea se desfășoară cu prezență fizică, în această săptămână, testele de salivă sunt administrate elevilor de către părinți, acasă. Reamintim că testarea elevilor și a copiilor nu este obligatorie, pe cale de consecință prezența fizică a acestora în unitatea școlară nu este condiționata de efectuarea acestor teste. În cazul în care rezultatul în urma testării unui elev este pozitiv, părinții, respectiv tutorii legali ai acestuia au obligația de a anunța medicul de familie”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

La Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” Prejmer, sunt înmatriculați 725 de elevi. Doar câțiva părinți nu au vrut să-și testeze copiii, spune directorul unității școlare, prof. Flaviu Foica.

“Au înțeles că este o etapă de triere epidemiologică și, până la urmă, cred că trebuie să facem apel la bunul simț și la rațiunea fiecărui părinte de a nu-și trimite copilul bolnav la școală, mai ales într-un astfel de context pandemic. Că-s grele, că nu sunt grele, că e neplăcut ș.a.m.d., până la urmă orice părinte trebuie să înțeleagă că este responsabil în a-și duce copilul într-o colectivitate prezentând semne de boală. Acest test nu face altceva decât să îi ajute pe părinți să identifice această boală cu care ne confruntăm în prezent. Niciun caz pozitiv nu a fost semnalat la testarea de astăzi”, a spus prof. Flaviu Foica.

Testarea antigen a elevilor se face de de două ori pe săptămână, în zilele de luni și joi, pe nemâncate.

Adina Chirvasă