ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

S-a stins din viață scriitorul Ion Popescu-Topolog

Publicat: vineri, 13 August 2021 , ora 12.44

Scriitorul Ion Popescu-Topolog s-a stins din viață.


Anunțul a fost făcut pe Facebook de reprezentanții Colegiului Național “Andrei Șaguna”, unde acesta a fost profesor și director.


Colectivul Colegiului Național «Andrei Șaguna» a primit cu profundă durere vestea trecerii la cele veșnice a profesorului și fostului director, Ion Popescu-Topolog. Spirit clasicizant, enciclopedic, puternic atașat etosului școlii noastre, Dl Profesor lasă un gol adânc în inima comunității șaguniste. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.


Ion Popescu-Topolog s-a născut pe 23 decembrie 1933, în comuna Berislăvești, jud. Vâlcea. A absolvit Facultatea de Filologie-Istorie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pe lângă activitatea literară, a activat ca profesor de limba și literatura română la Liceul ,,Șt. O. Iosif” din Rupea, secretar studii muzicale la Teatrul Muzical Brașov, iar din 1962 și până la pensionarea din anul 2001, a fost profesor de limba și literatura română (și director între 1991-1996) la Colegiul Național ,,Andrei Șaguna” din Brașov, unde a predat și cursuri de literatură universală și istoria artei. În anul 2019, Ion Popescu-Topolog a devenit cetățean de onoare al municipiului Brașov.


Mai multe despre Ion Popescu-Topolog, aici:

Ion Topolog - Uniunea Scriitorilor din România Filiala Brașov

Radio România Brașov FM