ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Înapoi

Un pas înainte pentru proiectul saniei de vară din Poiana Brașov

Publicat: joi, 16 Martie 2023 , ora 17.21

Anunțat de mai mulți ani, proiectul amenajării unei sănii de vară în Poiana Brașov a înaintat cu un pas, dar este tot la etapa birocratică. Mai exact, a fost eliberat un nou certificat de urbanism și, în curând va fi finalizată documentația preliminară.

Între timp, municipalitatea a terminat și etapa de clarificare a situației terenului.

Licitația pentru proiectare și execuție va fi lansată abia după ce proiectul va fi asumat în Consiliul Local.

Am finalizat reglementarea situației juridice a terenurilor afectate de traseul saniei de vară, mai avem de obținut câteva avize, după care studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici vor fi prezentați Consiliului Local spre aprobare, etapă de la care vom putea demara procedurile de achiziție pentru proiectul tehnic și pentru realizarea lucrărilor. Sperăm să începem cât mai repede lucrările la amenajarea saniei de vară. Avem banii necesari aprobați în bugetul local, depinde doar de etapa de licitație pentru partea de proiectare și execuția lucrărilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Vă reamintim că potrivit strudiului de fezabilitate, au fost propuse două variante pentru sania de iarnă.

În ambele, amplasamentul este în stânga pârtiei Bradul cu acces în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, însă, într-o variantă, traseul coboară printre arbori, iar în a doua variantă are mai multe zone de întoarcere și o mai bună panoramă, dar nu trece prin pădure.

Pentru acest proiect sunt prinși în bugetul pe acest an peste 5 milioane lei.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov


Adina Chirvasă