ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Regiunea Centru, prezentată la Berlin

Publicat: miercuri, 13 Martie 2019 , ora 15.00

O expoziție de excepție a fost prezentată la Ambasada României de la Berlin. Realizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în cooperare cu Reprezentanța Landului Brandenburg în Regiunea Centru, expoziția cuprinde materiale comune celor 6 județe din Regiunea Centru.

În cadrul expoziției sunt abordate și subiecte sensibile ale temelor europene din prezent, una dintre acestea fiind toleranța și buna conviețuire a cetățenilor. Expoziția abordează teme ca drepturile omului și protecția minorităților, gestionarea monumentelor și personalităților istorice, dezvoltarea socio-economică, relația între om și mediul înconjurător, un accent deosebit fiind pus pe atracțiile turistice. 

Expoziția bilingvă, concepută în colaborare cu Forumul Cultural German, își dorește să contribuie la îmbunătățirea climatului de toleranță și multiculturalism, prin intermediul informațiilor și imaginilor, scopul final fiind cel de a oferi răspunsuri despre evoluția regională europeană și de a stimula privitorii spre noi întrebări privind dezvoltarea relațiilor internaționale.

Sorin Țârcă